7 jun 2012

Descansa en pau Manuel Preciado


Hui mos hem alçat en una noticia que a sacsat a nostra afició de la mateixa manera que ho ha fet en la afició de Sporting i Racing. Manuel Preciado deixa molts amics en el Cap i Casal, sobretot en el Llevant. Lo seu delicat cor anit donà anit el seu últim impuls.

Sempre recordarem a Manolo com lo que es; Un home respetable i respectuós, valent i corts al mateix temps, humil, bona gent i treballador. Un home en molt de corage, a voltes cabut com ell sol, com dir-li al mege que mai deixaria d'entrenar a pesar de lo seu cor.

Se fea respetar dins i fora dels terrenys de choc. Com diuen el que el coneguí "donava lo mateix que fores el director de un diari de tirada nacional que el becari de un diari de poble".

No he conegut un atre personage del fútbol que se haja emportat tantes i tantes ovacions jugant de visitant com Manolo al nostre camp. Ell fiu el artífex de lo que hui coneixem. Ell puja a un Llevant Unió Deportiva menjat per els deutes a la màxima competició, i el feu a pesar de la directiva que tan desagraïdament el fica al carrer eixe mateix estiu. Ficà al Llevant en la èlit del fútbol espanyol després de mes de 40 anys de anades i vingudes, extravagàncies, descensos i presidents, com el que ell patí, interessats, lladres i desagraïts.

En un Llevant de 3000 aficionats a les graderies, en jugadors com Mora, Rubiales, Jesule, Alexis, Descarga, Sandro, Rivera, Ettiene, Jofre, Congo, Reggi... obrà el milacre en l'estadi de Chapín allà pel 2003. Un dia que tots els llevantinistes vixquérem junts a la vora del Mediterrani a la plaja de les arenes. Ya en aquells temps paties del cor.

El llevantinisme te deu moltes coses que ya no podrem donar-te. Lo únic que desige es que, des de lo mes alt, continues fruint de lo que el Llevant fa a la terra, eixe Llevant en el que tu ficares tot, i que apleguem a lo mes alt possible per a estar prop de tu.

Des de la penya Grup d’Acció de la que soc secretari, descanse en pau mister!

Chevi,
Secretari de la Penya Grup d'Acciò.